Muntplein – Amsterdam


Duurzame transformatie

Van kantoren naar gasloze appartementen. Het rijksmonument aan het Muntplein 2-4, oorspronkelijk ontworpen door H.P. Berlage, is getransformeerd tot een woongebouw met toekomst. Bij de restauratie is FSC® gecertificeerd hout gebruikt, er is goede isolatie aangebracht en er zijn warmtepompen geïnstalleerd. Daarnaast zijn originele details teruggebracht, zoals de muurschilderingen. De twee originele kluizen zijn nu in gebruik als berging.

Project
Herontwikkeling kantoorruimte tot 16 appartementen
Opdrachtgever
DELA Vastgoed, Eindhoven/Objectum, Zoetermeer
Architecten
Common Affairs, Amsterdam
Realisatie
Slokker Bouwgroep vestiging Almere

 

 
Onder de kundige leiding van conservatoren/restauratoren Martine Posthuma de Boer en Karin van der Lem werden de oude schilderingen voorzichtig tevoorschijn gehaald en in ere hersteld.

Wij maken gebruik van cookies. Hiermee wordt onze website persoonlijker en gebruiksvriendelijker voor u. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten